Hírek

Elérhetőségek

FELHÍVÁS - Településképi Arculati Kézikönyv és Cegléd Város Településkép védelméről szóló 37/2017. (XII.21.) ök.rendelet módosításának véleményezésére

FELHÍVÁS 

A TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV ÉS CEGLÉD VÁROS TELEPÜLÉSKÉP VÉDELMÉRŐL
SZÓLÓ 37/2017. (XII.21.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELET MÓDOSÍTÁSÁNAK VÉLEMÉNYEZÉSÉRE

Tájékoztatom Cegléd város lakosságát, a településen székhellyel, telephellyel vagy ingatlantulajdonnal rendelkező gazdálkodó szervezeteket, valamint a településen működő vallási közösségeket, nemzetiségi önkormányzatot, érdekképviseleti szerveket és civil szervezeteket (a továbbiakban: Partnerek), hogy Cegléd Város Önkormányzata a Településképi Arculati Kézkönyvét (a továbbiakban: TAK) és a Cegléd Város településkép védelméről szóló 37/2017. (XII.21.) önkormányzati rendeletét (a továbbiakban: Településképi rendelet) módosítani kívánja.

A Településképi rendelet módosítását magasabb szintű jogszabályi változások átvezetésének, a Helyi Építési Szabályzattal való összhang megteremtésének, az építészeti követelmények pontosításának, a helyi építészeti örökség felülvizsgálatának, a településképi követelmények megszegésének és a kötelezés szabályozásának szükségessége indokolja. Mindemellett a Településképi rendelet 1. mellékletében szereplő, helyi egyedi védelem alatt álló elemek listájának bővítésére, módosítására is sor kerül. 

Ezúton tisztelettel felkérem a Partnereket a módosított TAK és Településképi rendeleta helyi partnerségi egyeztetés részletes szabályairól szóló 7/2023. (III.30.) önkormányzati rendelet (a továbbiakban: Partnerségi rendelet) szerinti – véleményezésére. 

A TAK és a Településképi rendelet módosításának ismertetése céljából 

Cegléd Város Önkormányzata

2024. április 8-án, 16 órai kezdettel a Városháza első emeleti Dísztermében 

LAKOSSÁGI FÓRUM-ot tart, 

melyre Önt ezúton tisztelettel meghívom! 

A lakossági fórumon a Partnerek a témához tartozó javaslataikat, véleményüket szóban adhatják meg.

Amennyiben a Fórumon nem tud részt venni, úgy javaslatait, észrevételeit írásban (postai úton vagy hivatali kapun) is megteheti, a fórumot követően 2024. április 13. napjáig, a polgármesternek (2700 Cegléd, Kossuth tér 1.) címezve. 

A véleménynek: 

  • közösségi érdekre vagy jogos magánérdekre kell vonatkoznia, 
  • közvetlen összefüggésben kell állnia a tervezettel, és 
  • indokolást kell tartalmaznia. 

A TAK és a Településképi rendelet módosításának munkaközi anyaga elérhető Cegléd Város honlapján a https://cegled.asp.lgov.hu/partnersegi-egyeztetesek cím alatt („Település / Építésügy, fejlesztés / Településfejlesztés / Partnerségi egyeztetések” „véleményzési szakasz”), valamint megtekinthető a CKÖH (Cegléd, Kossuth tér 1.) I. emelet 119-es irodájában, a városi főépítész ügyfélfogadási idejében (kedden: 9-11 óráig, szerdán: 14-16 óráig). 

Dr. Csáky András
polgármester